Kattojen pinnoitus

Tiili- ja peltikatot vaativat säännöllistä hoitoa ollakseen pitkäikäisiä

Tiilikatto vaatii huoltoa noin 10-15 vuoden välein oikeanlaisilla välineillä ja aineilla ollakseen pitkä-ikäinen. Tiili on materiaalina huokoinen ja antaa hoitamattomana hyvän kasvu-alustan sammaleelle, jäkälälle ja muille epäpuhtauksille. Sammal ja jäkälä syövät tiilessä olevan kalkin ja haurastuttaa tiilen. Haurastunut tiili imee vettä sisäänsä ja nopeuttaa pakkasrapautumista.

Pesemme tiilikatot siihen tarkoitetulla emäksisellä pesuaineella, joka palauttaa tiilen normaalin ph arvon ja poistaa tiilestä sinne sammaleista pesiytyneet itiöt. Kun katto on puhdas pinnoitetaan se kahteen kertaan joko vettä ja likaa hylkivällä lasyyrillä joita on kolmea eri väriä: punainen, ruskea, musta + väritön tai Poradur 2K maalilla joka on sävytettävissä moniin eri värivaihtoehtoihin.

Peltikattojen maalaukset tulisi suorittaa 10-20 vuoden välein. Jos katosta irtoaa maalia ja kattopelti näkyy tai kun maali on jo erittäin haalistunutta ja katolla näkyy ruostetta alkaa olla viimeiset hetket pelastaa katto uusimiselta. Itse katon maalaamisessa on erittäin oleellista hyvin tehtyjen pohjatöiden lisäksi maalata katto sen pintamateriaalin kanssa yhteensopivilla maalituotteilla.

Peltikatot maalaamme pääsääntöisesti Poradur 2K (epoksipolyuretaanipohjaisilla) maaleilla jotka on sävytettävissä moniin eri värivaihtoehtoihin! Poradur maaleilla maalattaessa työlle sekä maalille takuu!                                                                                 Tarvittaessa käytämme myös perinteisiä Tikkurilan ja Teknoksen vesi- ja liuotinohenteisia kattomaaleja.

Muovi/PVC-pinnoitetut peltikatot pesemme 500bar:in korkeapainepesurilla jotta katosta saadaan varmasti kaikki vanha irtoava pinnoite poistettua. Tällöin myös maalaustyö on pitkäikäinen.

Kattojen pinnoitustyölle ei ole olemassa yhtä samaa neliöhintaa sillä hintaan vaikuttavat; katon materiaali, kunto, kaltevuus, muoto ja käytettävä maali. Toisinaan huonokuntoisessa katossa jo pelkästään pohjatöissä  kuluu yli puolet koko maalausurakkaan kuluvasta ajasta. Pohjatyöt ovat koko pinnoitustyön perusta ja liiankin usein kuulee maalausurakoista jotka kestävät päivän tai kaksi. Ei ole ihan sama kuka kattosi maalaa!

Työn kustannusarvio on ilmainen! Tutustu ennen ja jälkeen kuviin Galleria-välilehdessä

maalaussivu2