Kattojen pinnoitus

Tiili- ja peltikatot vaativat säännöllistä hoitoa ollakseen pitkäikäisiä

Tiilikatto vaatii huoltoa noin 10-15 vuoden välein oikeanlaisilla välineillä ja aineilla ollakseen pitkä-ikäinen. Tiili on materiaalina huokoinen ja antaa hoitamattomana hyvän kasvu-alustan sammaleelle, jäkälälle ja muille epäpuhtauksille. Sammal ja jäkälä syövät tiilessä olevan kalkin ja haurastuttaa tiilen. Haurastunut tiili imee vettä sisäänsä ja nopeuttaa pakkasrapautumista.

Pesemme ja myrkytämme tiilikatot ennen maalaustyötä. Tiilikatot maalaamme pääosin vesiohenteisella- Tikkurila Kilpi tai epoksi-polyuretaani maalilla Poradur 2K HS Tectum.

Peltikattojen maalaukset tulisi suorittaa 10-20 vuoden välein. Jos katosta irtoaa maalia ja paljas kattopelti näkyy tai kun maali on jo erittäin haalistunutta ja katolla näkyy ruostetta alkaa olla viimeiset hetket pelastaa katto uusimiselta. Itse katon maalaamisessa on oleellista hyvin tehtyjen pohjatöiden lisäksi maalata katto sen pintamateriaalin kanssa yhteensopivilla maalituotteilla.

Peltikatot maalaamme pääsääntöisesti Poradur 2K epoksi-polyurea pohjaisella maalilla. Tarvittaessa käytämme myös perinteisiä Tikkurilan ja Teknoksen vesi- ja liuotinohenteisia kattomaaleja.

Muovi/PVC-pinnoitetut peltikatot herättää monesti kysymyksiä maalin pysyvyydestä. Kunhan pesutyön tekee huolellisesti ja varmistaa että pintamaali on yhteensopiva vanhan pinnoitteen kanssa on maalaustyö yhtä pitkäikäinen kuin perinteisissä sinkkikatoissakin.

Kattojen pinnoitustyölle ei ole olemassa yhtä samaa neliöhintaa sillä hintaan vaikuttavat; katon materiaali, kunto, kaltevuus, muoto ja käytettävä maali. Toisinaan huonokuntoisessa katossa jo pelkästään pohjatöissä  kuluu yli puolet koko maalausurakkaan kuluvasta ajasta. Pohjatyöt ovat koko pinnoitustyön perusta!

Vesikattojen maalaustöitä sekä muita ulkomaalauksia olemme tehneet pääosin Salon talousalueella jo 10-vuoden ajan.

Työt teemme sovitusti urakkahinnalla. Soita ja pyydä kirjallinen tarjous! 044 0400286 / kiinteistopalvelulaaksonen(a)gmail.com

maalaussivu2